اهمیت بک آپ در پشتیبانی شبکه – بخش اول
در این سری از مقالات قصد داریم به بحث بک آپ گیری از سرورها و اطلاعات و ریکاور کردن بک آپ بپردازیم. اگرچه تمرکز ما بر روی بک آپ گیری سرورها و نرم افزارها است امّا موضوعات مطرح شده می تواند برای یک لپ تاپ و حتی یک تبلت هم کاربرد داشته باشد.
به نظر نگارنده، مهم ترین کار در پشتیبانی شبکه و سرور تهیه نسخه بک آپ از سرورها و اطلاعات و مهم ترین رکن در بک آپ گرفتن، بازیابی یا ریکاور کردن بک آپ است.
یک پشتیبان شبکه همواره باید در ذهن خود به یاد بک آپ گیری باشد و بداند که بک آپی که ریکاور نشود به هیچ دردی نمی خورد.
تیم فنی و پشتیبانی شبکه 24 در این مقالات شما را با انواع روش های بک آپ گیری و تأثیرات آنها بر روی شبکه و کارکرد نرم افزارها و همچنین قابلیت های بازیابی انواع بک آپ آشنا می کند. هدف نهایی ما این است که بدانید در پشتیبانی شبکه مهم ترین چیز تهیه نسخه بک آپ کارآمد از سرورها، اطلاعات و داده ها است.
چرا بک آپ می گیریم ؟
بک آپ گیری امر جذابی نیست. بلکه هزینه بر است، مدیریت آن می تواند دست و پاگیر باشد و حتی می تواند عملکرد نرم افزارهای شبکه را تحت تأثیر قرار دهد. پس چرا بک آپ می گیریم؟ در وهله اوّل برای حفاظت از داده ها و در ادامه برای حفظ جایگاه شغلی خودمان و در نهایت برای حفظ شرکت و سازمانی که پشتیبانی شبکه آن را برعهده داریم.
بر همگان واضح است که اطلاعات و داده ها در هر زمانی ممکن است آسیب ببینند و یا به صورت تصادفی پاک شوند و اینجاست که نسخه های بک آپ به مهم ترین چیز دنیا تبدیل شده و همه افراد در حالی که کاملاً عصبی و در حال جویدن ناخن هایشان هستند به این موضوع فکر می کنند که آیا بک آپ های گرفته شده قابلیت بازیابی دارند یا خیر.
به طور کلی در خصوص وجود یا عدم وجود یک مکانیزم مطمئن بک آپ، باید توجه داشت اگر کسب و کار یا سازمانی نتواند آمادگی بازگشت به شرایط قبل از disaster را داشته باشد، هیچ گاه روی پیشرفت را نخواهد دید. حال اگر به دنبال یک مکانیزم مطمئن بک آپ گیری برای سرورهای خود هستید باید بدانید که اگر از یک چیزی بک آپ نگیرید انگار آن چیز وجود ندارد و اگر بک آپ گیری حداقل بر روی دو دستگاه مختلف و در دو نقطه مجزا انجام نشود انگار هیچ بک آپی نگرفته اید.
تهیه و تنظیم مقاله توسط مهندس پوریا یعقوبی